• Pembantaian Yahudi Holocaust

Pembantaian Yahudi Holocaust

Not yet rated Write a review
Price
RM 35.90
Availability:
In Stock
Product Code:
BKJ 00046
Brand:
Hijjaz

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

For Kad Istiqamah member, please provide membership number upon checkout.

Share

Sewaktu sikap anti-Semit menimpa bangsa Yahudi, seluruh dunia menyisihkan bangsa ini. Lalu, Yahudi menuntut ‘Holocaust’ sebagai pembelaan.

Apa itu Holocaust?

            Amnya, ‘Holocaust’ atau ‘Shoah’ yang bererti malapetaka, adalah peristiwa pemusnahan kaum Yahudi Eropah oleh Nazi Jerman dan sekutunya sewaktu Perang Dunia II (1941).  Ketika itu jualah kemuncak bencinya Jerman terhadap bangsa berbahaya dan pengkhianat itu. Lalu hak kaum itu dicabut, harta benda dicabul, ‘Yahuda’ diusir dari Jerman.  Nazi mulai membantai Yahudi dengan mengurung mereka bersama gas beracun, lalu matilah angka  5 juta kaum Yahudi di Soviet Union sehinggalah Polandia dan Serbia.  Itu dakwaan mereka.

Bagaimana jika tak wujud bilik gas? Jika jumlah korban tidaklah sebesar itu? Tidakkah ini hanya dakyah pelengkap kepada Protocol of Zionis, iaitu demi menguasai dunia mereka memerlukan pusat pemerintahan, Israel yang tertubuh pada akhiran Perang Dunia II, 1948.

Persoalan lain, adakah itu satu-satunya peristiwa pembantaian manusia yang berlaku sepanjang peradaban manusia?  Bagaimana pula dengan penganiayaan kaum Palestin yang terbantai sekian lama, dan peristiwa Trail of Tears di Amerika? Dan selepas berpuluh kejadian itu, masih tinggal tandatanya. Wujudkah Holocaust di kem Auschwitz-Birkenau? Atau masih banyak ‘Holocaust’ dalam sejarah kekejaman manusia?

Semuanya akan terjawab dalam buku ini! 

Write a review