• Syeikh Dr. Yusuf Al-Qaradhawi : Siapakah Beliau?

Syeikh Dr. Yusuf Al-Qaradhawi : Siapakah Beliau?

Not yet rated Write a review
Price
RM 16.00
Availability:
Sold Out
Product Code:
BKC 00061
Brand:
Pustaka Cahaya Kasturi

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

Share

Notis Merah yang dikeluarkan oleh International Criminal Police Organization atau INTERPOL  ke atas ulama besar moden, Syeikh Dr. Yusuf al-Qaradhawi hafizahullah telah mengejutkan banyak pihak. Alasan penglibatan dengan aktiviti bersifat keganasan dan kacau-bilau seperti pembunuhan, pembakaran dan kecurian adalah tidak dapat diterima akal oleh sesiapa sahaja yang mengenali peribadi sebenar Syeikh al-Qaradhawi yang kini berusia 88 tahun. Adakah ini sebenarnya suatu perancangan jahat musuh Islam yang sengaja merancang sabotaj dan fitnah terhadap mujaddid Islam abad ini?

Atas persoalan penting itu, buku ini diterbitkan untuk menjelaskan kepada umum siapakah sebenarnya peribadi  digelar Syeikhul Ummah, semenjak usia kanak-kanak hingga dewasa, dan sumbangan-sumbangan fundamental beliau dalam wacana kebangkitan Islam di abad ini. 

Buku ini turut memuatkan pengalaman peribadi beliau ketika di penjara, pujian-pujian para ulama muktabar akan ketokohan dan kehebatan karya-karya beliau serta petunjuk kepada siapakah pula dalang di sebalik fitnah yang sedang berlaku. 

Semoga buku ini dapat memberikan manfaat besar kepada para pembaca. InsyaAllah.

Write a review