Ketika Cinta Menyentap

Not yet rated Write a review
Price
RM 30.00
Availability:
In Stock
Product Code:
BSP 00012
Brand:
Sentap Press

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

For Kad Istiqamah member, please provide membership number upon checkout.

Share

Samdul buntu. Dia bermonolog sendirian.

"Bila aku tengok movie dan drama cinta, serta baca novel cinta, dalam tu seolah-olah menggambarkan bahawa cinta adalah segala-galanya, dapat tackle perempuan, satu kejayaan, dengan couple sebelum kahwin, satu kebanggaan dan lambang kehebatan.

Tapi, bila tengok sisi realiti, kadang, pelakon dan penyanyi lagu cinta ni, kehidupan realiti mereka berbeza dengan apa yang mereka sering laungkan.

Banyak juga pelaokn yang cerai beri rumah tangga. Kontroversi dan lepas tu break. Belum cerita artis Korea lagi.
Pening.

Sebenarnya, couple sebelum nikah ni seronok atau ianya menghancurkan aku?"

Sambil merenung diri, Samdul terkenang kisah silamnya yang dah clash lebih 3 kali. Kini, Siti Mutannajis adalah yang keempat.

"Kenapa, bila aku couple ni, aku lebih banyak menangis kecewa berbanding bahagia?"

Air mata Samdul tiba-tiba mengalir. Tika itu, dia teringat pesan Omar, kawan yang paling dia benci sebab selalu tegur dia:

"Aku tak couple, aku bahagia. Aku tak perlu bazirkan air mata aku kerana wanita. Kerana aku perlu gunakan air mata ini untuk cinta Allah..."

KETIKA CINTA MENYENTAP, sebuah novel kritikan sosial terhadap realiti anak muda masa kini! Sedih, sentap, gembira, kelakar, hambar, insaf, tersentuh, semuanya terkandung dalam novel ini!

Book
Book Author
Book ISBN 9789672118053
Book Pages 550 Halaman
  • 5
    0%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%

Reviews Over Ketika Cinta Menyentap

  • (0)

Total Reviews (0)
click here write review to add review for this product.

  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)