Bertaut Kasih

Not yet rated Write a review
Price
RM 26.00
Availability:
Sold Out
Product Code:
BKA 00089
Brand:
Al-Hidayah

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

Share

DHIEYA ARISHA… Gadis yang hampir tercampak ke dalam neraka ciptaan manusia berhati binatang. Namun qada' dan qadar Tuhan, dia diselamatkan oleh seseorang. Namun tidak semudah itu perjalanan sebuah kehidupan. Setiap pertolongan mengharapkan sebuah pembalasan. Tidak mudah lelaki itu untuk melepaskannya. Tetapi itu bukan sebab utama. Ada sesuatu yang istimewa menggugat naluri hati lelaki itu menyebabkan dia nekad. Kerana budi yang ditabur lelaki itu, maruah dirinya masih terpelihara. Tiada pilihan namun dia akur andai itu ketentuan Ilahi.

“Dhieya tak kisah macam mana abang nak buktikan cinta dan kasih sayang abang pada Dhieya. Sebab... kasih Firdaus dan Dhieya sudah lama bertaut di dalam hati ni… Hati kita… Firdaus... dan Dhieya...” - Dhieya

SYED FIRDAUS HAKIMI… Lelaki yang keliru dengan perasaan sendiri. Pada pandang pertama, hatinya tercuit namun ego seorang lelaki mengatasi segala-galanya. Dhieya Arisha diikat hanya demi kepentingan diri dan nama. Namun keperibadian Dhieya Arisha telah mengikat hati Syed Firdaus Hakimi untuk terus mendekati gadis itu. Setiap jalan menuju kebahagiaan pasti akan ada jalan yang berliku.

“Lelaki ini tetap setia menunggu suri hatinya, meredai isteri kesayangannya dan ingin dia mengetahui yang dia tidak keseorangan, masih ada seorang lelaki ini yang menantinya. Biar berjuta yang menghalang, biar beribu yang menduga tetap takkan merubah hati dan perasaan abang, selamanya jika diizinkan Tuhan.” - Firdaus

Bagaimanakah Dhieya Arisha menghadapi sikap Puan Sri Sh. Faridah yang terlalu mementingkan darjat dan harta? Bagaimanakah pula kehadiran Karinna yang menagih janji daripada Syed Firdaus Hakimi? Bagaimana pula dengan Sh. Emilina, sepupu Syed Firdaus Hakimi yang sudah lama mencintai lelaki itu dan juga merupakan calon pilihan ibu Syed Firdaus Hakimi?

Write a review