Ada Syurga Di Rumahku

Not yet rated Write a review
Price
RM 25.00
Availability:
In Stock
Product Code:
BAR 00003
Brand:
Alam Raya Enterprise Sdn Bhd

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

Share

Ada ungkapan yang menyebut: "Jika ada syurga di dunia, itulah keluarga yang bahagia. Dan jikalau ada neraka di dunia, itulah keluarga yang jauh daripada kedamaian." Justeru dengan penampilan buku ini, penulis ingin menghadirkan syurga itu untuk masuk ke dalam rumah-rumah kita dan mengusir semampu mungkin panasnya bahang api neraka daripada rumah-rumah kita.

Sesungguhnya jalan ke syurga begitu mudah jika benar-benar menuruti perintah Allah, tetapi ramai manusia gagal menemui jalan yang telah ditunjukkannya, malah tidak tahu jalan untuk arah ke sana. Adakalanya tersesat dalam perjalanan oleh tipu daya syaitan yang tidak berhenti menyanyikan irama dan lagu pengkhianatan.

Maka, untuk membantu setiap para ibu bapa serta anak-anak agar terselamat daripada kesesatan yang diperkenalkan oleh musuh manusia yang bernama syaitan, maka buku "Ada Syurga Di Rumahku" ini berusaha memacakkan tiang-tiang petunjuk arah jalan ke syurga dunia dalam buku yang padat ini.

Dengan gaya bahasanya yang mudah dan menarik, penulis yang berstatus pendakwah berpengaruh terkenal ini meracik tip-tipnya yang praktikal bagi setiap Muslim untuk dapat membangun syurga di dalam rumah tangga masing-masing.

Antaranya mencakup ibadah berjemaah, berbakti kepada ibu bapa, mendidik anak-anak dengan kasih sayang dan menjauhi akhlaq buruk. Ini kerana cinta dan kasih sayang adalah kunci daripada semua yang disebut tadi. Penulis telah menyediakan tapak untuk membina syurga dalam rumah tangga keluarga Muslim menerusi 16 bab secara praktikal, agar ia dirasakan satu pendekatan yang sempurna dalam segenap perbahasan yang dibicarakan. Penulis memulakan perbincangan mengenai kenikmatan nilai sebuah keluarga yang dibangunkan atas dasar kebenaran agama.

Kasih sayang menjadi alat yang digunakan untuk berinteraksi sesama anggota keluarga. Segenap anggota seperti ayah, ibu dan anak-anak mempunyai peranan dan tanggungjawab.


Book
Book Author Amru Khalid
Book ISBN 9789675688256
Book Pages 335 Halaman
Write a review