Cara Mudah Memahami Perkataan-Perkataan Al-Quran

Not yet rated Write a review
Price
RM 28.90
Availability:
Sold Out
Product Code:
BKJ 00043
Brand:
Hijjaz

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

For Kad Istiqamah member, please provide membership number upon checkout.

Share

Memahami Al-Quran, dari segala tuntutan dan ajarannya tidak akan terlaksana, sekiranya kita umat Islam tidak mengerti bahasa Arab. Melalui buku ini, penulis menampilkan kaedah yang mudah untuk memahami maksud Al-Quran, sesuai untuk semua peringkat usia. Baik, bagi mereka yang baru mengenali bahasa Arab atau yang masih tidak mengenali bahasa Arab, tetapi berkeinginan untuk belajar bahasa Arab melalui Al-Quran.

Meskipun subjek perbahasannya merangkumi pelajaran Nahw, buku ini turut memuatkan penjelasan tentang perkataan-perkataan yang sering digunakan dalam Al-Quran untuk memudahkan kefahaman umat Islam ketika menelaahnya. Penulis cuba memudahkan pembaca mengenali dan memahami perkataan-perkataan seperti kata nama, kata sendi atau kata huruf dan juga kata kerja. Maksud, fungsi serta fungsi kedudukan baris huruf turut dijelaskan.

Buku ini, amat sesuai dimiliki dan dibaca oleh semua peringkat masyarakat, khususnya mahasiswa, para pendidik, ibubapa dan individu yang ingin mendalami dan memahirkan diri dengan penguasaan bahasa Arab dan penggunaannya di lapangan kehidupan seharian.

Write a review