Jantung Hatiku

Not yet rated Write a review
Price
RM 27.00
Availability:
Sold Out
Product Code:
BKA 00228
Brand:
Alaf 21

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

Share

Marissa adalah seorang gadis kacukan Melayu-Jerman dan menguruskan sebuah butik andaman milik keluarganya. Marissa telah banyak berkorban untuk keluarganya. Nasib malang menimpa dirinya kerana bertemu dengan lelaki yang hanya mengambil kesempatan terhadap dirinya. Dia nekad untuk meninggalkan Fareez. Sudah jatuh ditimpa tangga, Rezza dan rakan baiknya Haziq pula terlibat dalam kemalangan. Haziq tidak dapat diselamatkan kerana darah beku yang merebak di otaknya. Manakala Rezza memerlukan pemindahan jantung dengan segera. Namun bukan semudah yang disangka, Tengku Khaleeda, ibu kepada pemilik jantung itu membuat syarat kepada Marissa. Sekiranya mahu jantung daripada Haziq, Marissa harus berkahwin dengan anak sulungnya, Zarith.

Marissa Liyana - Dia perancang majlis dan perkahwinan yang tersohor. Ke hulu ke hilir menjual ‘minyak’ untuk menarik pelanggan mak-mak datin supaya menggunakan khidmatnya yang ‘tip-top’. Puan Sri Khaleeda, pelanggan cerewet pun sukakan khidmatnya. Tapi, untuk majlisnya sendiri? Ah, hanya sepasang kebaya lama milik mama yang menjadi persalinan. Kahwin dengan gay? Gilalah!

Fareez Zamri - Padan muka kau! Memilih sangat. Apa yang kau cari sebenarnya? Wang? Pangkat? Nama? Aku juga punya semua itu walau tak sehebat dia. Itu karma kau, Marissa.

Write a review